Seika-No-Itten

Aikido-Almere heeft ook een vereniging: Seika-no-Itten. Middels deze vereniging is Aikido-Almere aangesloten bij overkoepelende organisaties, zoals Yuwakai, Aikido-Nederland (AN), Nederlandse Aikido Federatie (NAF) en via NAF bij de Internationale Aikido Federatie (IAF).

Seika-no-Itten, is een vereniging met een bestuur bestaande uit leerlingen van Aikido-Almere die volgende activiteiten organiseert:

  • Stages (nationaal en internationaal bij Aikido-Almere
  • Stage bezoeken (nationaal en internationaal bij andere dojo’s
  • Verkoop van pakken en andere trainingsbenodigdheden in de dojo van Aikido-Almere (prijslijst).
  • Club activiteiten zowel binnen als buiten de Aikido-Almere dojo (zoals een kerstbrunch of gezamenlijk zwemmen voor de junioren, etc.)

Om dit mogelijk te maken wordt er door Aikido-vereniging Seika-no-Itten aan de leerlingen een jaarlijkse contributie gevraagd waarvan het grootste gedeelte wordt gebruikt voor afdrachten aan de overkoepelende organisaties. Zie voor de contributie de pagina Contributie en lesgeld.

Wil je meer weten over de vereniging? Vragen of opmerkingen? Klik hier voor onze contact gegevens.

Yuwakai

YuWakai is een vereniging van dojo’s verspreid over Nederland die Aikido beoefenen. De naam betekent in het Japans “Een groep vrienden die samenwerken”. De dojo’s werken samen om de kwaliteit van het Aikido hoog te houden. YuWaKai is erkend door de Aikikai Foundation, het hoofdkwartier van Aikido in Tokyo. Daarom heet de stijl die we beoefenen Aikikai-Aikido. Door deze erkenning zijn we bevoegd om (kyu- en) dan-examens af te nemen die in Japan worden erkend en geregistreerd.

YuWaKai is vanaf het begin onderdeel van de eerste zelfstandige Aikido-organisatie in Nederland, de Nederlandse Aikido Federatie. Daardoor zijn we aangesloten bij de International Aikido Federation. Yuwakai is aangesloten bij NOC/NSF. We zitten samen met andere Aikido-organisaties in de Aikikai-sectie van een overkoepelende organisatie: Aikido Nederland (AN). Deze brengt alle stijlen van Aikido in Nederland onder één dak.

Zie voor verdere informatie: http://yuwakai.nl/dojos/

Aikido Nederland (AN)

Aikido Nederland is opgericht in 2009 met als doel de Aikido sport in Nederland te promoten. Aikido Nederland wil de beoefenaren in de gelegenheid stellen om met de kernkwaliteiten van Aikido in harmonie en evenwicht te komen. Ook heeft de bond als doel vanuit het 'eenheid in verscheidenheid beginsel' een verbindend platform te zijn voor al het Aikido en alle Aikidoka's in Nederland. Aikido Nederland is aangesloten bij NOC/NSF.

Zie voor verdere informatie: http://www.aikidonederland.nl/