Aikido en Kinderen

Aikido is voor volwassenen veelal een Japanse krijgskunst waarbij klemmen en worpen centraal staan. Aikido behelst echter veel meer wat vooral bij kinderen in eerste instantie sterker naar voor komt dan de klemmen en worpen. Voor alle duidelijkheid, in alle gevallen is Aikido natuurlijk een fysieke bezigheid waarbij lichamelijke en mentale weerbaarheid en verdediging een grote rol spelen. Het is echter de pure verdediging die Aikido anders maakt dan andere budo sporten. Via het beoefenen van Aikido leert uw kind in eerste instantie het volgende:

  • discipline
  • zelfbeheersing
  • omgang met anderen (kinderen)
  • respect en beleefdheid
  • omgaan met conflict situaties
  • zelfbewustzijn

Kinderles

Veelal zal uw kind van jongs af aan met situaties te maken krijgen die als onplezierig en zelfs bedreigend worden ervaren. Aikido kan dat niet voorkomen maar wel helpen de gevolgen van zo'n situatie te beperken. Door regelmatig te trainen en de dojo regels (dojo etiquette) te volgen leren de kinderen discipline, respect en beleefdheid en het regelmatig werken met andere kinderen (partner). Op een speelse manier word rollen en vallen aangeleerd. Dit is een essentieel onderdeel van Aikido dat de leerling in staat stelt zichzelf lichamelijk te beschermen. Door het simuleren van conflict situaties door zogenaamde 'aanvallen' leert het kind omgaan met stress en bedreigende situaties en zichzelf te beheersen door eerst de situatie te overzien en daarna effectief te handelen. Al het voorgaande bij elkaar verhoogd het zelfbewustzijn van het kind waardoor het zich prettiger en in sommige gevallen ook veiliger voelt.

Voor verdere informatie over Aikido (stijl Aikikai Aikido) welke door ons gedoceerd wordt vind u hier onze contact gegevens of email naar info@aikido-almere.nl. U kunt ook bellen naar: 06-10884426. U kunt uw kind via het proefles aanvraag formulier aanmelden voor een gratis proefles op de maandagavond (vanaf 10 jaar). Zie lesrooster voor tijden.